Treceți la conținutul principal

Cum se face... cascavalul?

De ceva timp, a-nceput era "de ce-urilor"!!!
Stiam ca nu o sa fim ocoliti de aceasta etapa si abia asteptam sa vedem cum si ce gandeste micutul nostru. Pot sa spun ca ma bucur mult cand ii observ curiozitatea uriasa, si cum anumite raspunsuri il ghideaza catre alte intrebari.
Recunosc, in anumite cazuri, am fost prinsa pe picior gresit, dar am evitat sa inchei acest joc al intrebarilor si al raspunsurilor astfel: "pentru ca asa se face!" sau "pentru ca asa trebuie!". In acest fel nu i-as comunica nici o informatie ci doar as exprima axiome. I-am spus clar, ca nu stiu si ca ne vom documenta.
Jocul "Cum se face...?" este un hit al momentului si va spun sincer ca nu ma asteptam sa stam o ora si ceva sa analizam 4 carduri, putin laptic, branza si cascavalul.


In prima faza ma gandisem ca o sa ii prezint fluxul, etapele prin care se obtine cascavalul, iar el o sa faca asocieri cu aceste carduri. Printr-un simplu da, spus de el in momentul in care l-am intrebat daca doreste sa le deguste, am ajuns sa abordam termeni precum: solid-lichid, moale-tare, dulce, sarat, culoare.



Nu a durat mult pana ce vaca aleasa de mine, pentru aceasta activitate, a fost insotita de restul membrilor familiei. De fapt, a pornit de la observatia lui ca nu seamana cu cea de pe card, asa ca a fugit sa aduca de la ferma, vitelul corespunzator cromatic.



Nu prea este fan cascaval, dar de dragul jocului a muscat de vreo 3 ori din el pentru a compara gustul iar sticla de lapte s-a dorit a fi reumpluta.




Apropo de intrebarile lui la care eu nu stiu raspunsul, iata una chiar in tema: cum face vaca laptele? Un raspuns pe intelesul celor mici, l-am gasit in cartea aceasta, in care prezinta pas cu pas, prin pagini rotative, ce fac animalele la serviciu.



In final, a ajuns sa sorteze membrii familiei bovinelor. Asa amintiri frumoase mi-a trezit acest set, fiind primul de acest fel achizitionat... cred ca avea cam un an cand le-am citit prima data.


Avand un asa mare succes, jocul "Cum se face...?" o sa aiba si alte episoade.
Abia astept sa vad daca interesul lui va fi la fel de mare.

Comentarii